Indrumar pentru indepartarea pasarilor nedorite din curti si gradini.

Indrumar

In timp ce unele pasari sunt frumoase si merita sa fie admirate, altele sunt daunatoare si pot produse pagube majore.  Pentru a rezolva problema pasarilor daunatoare, incepeti prin utilizarea metodelor clasice: zgomote puternice, obiecte stralucitoare, capcane si sperietori. Impiedicati pasarile sa se aseze pe sau in cladiri, prin etansarea tuturor orificiilor si plasarea de tepi anti pasari pe zonele ce nu pot fi inchise. Daca pasarile refuza cu incapatanare sa plece, intensificati eforturile prin capturarea si mutarea lor.

sperietori

1. Instalati o sperietoare de pasari

Achizitionati o sperietoare de la magazinele de specialitate sau confectionati chiar dumneavoastra una. Este foarte simplu – realizati o cruce din lemn, pe care o acoperiti cu haine umplute cu paie. Amplasati sperietoarea in apropierea pasarilor deranjante si observati-le comportamentul pentru o perioada. Schimbati pozitia sperietoarei la fiecare cateva zile, pentru a impiedica pasarile sa se obisnuiasca cu ea. Daca este posibil, schimbati periodic si infatisarea acesteia.

2. Amplasati momeli pe o suprafata cat mai mare

Cumparati cat mai multe machete din plastic, dar alegeti doar pradatori naturali ai pasarilor: serpi, bufnite, lebede sau chiar coioti. Asezati una sau doua in exteriorul perimetrului cu probleme. La cateva zile, inlocuiti-le cu altele noi, pentru a tine pasarile la distanta.

sperietori

3. Instalati stropitori de apa

Aceasta solutie nu este potrivita pentru toate spatiile, dar poate fi o solutie excelenta pentru a tine pasarile departe de punti sau bazine. Instalati o stropitoare cu senzor de miscare tintit pe zona cu probleme. De fiecare data cand o pasare va incerca sa aterizeze, un jet de apa o va speria. Si nu va faceti griji cu privire la puterea jetului de apa. Acesta este un mod inofensiv de indepartare a pasarilor.

Baloane

4. Agatati baloane

Cumparati baloane cu diferite fete pe ele, umflati-le si agatati-le in spatiul infestat de pasari. Legati strans baloanele. Adaugati niste bucati de panglica stralucitoare sau staniol pentru un efect sporit. Schimbati-le pozitia la cateva zile, pentru a pastra pasarile la distanta.

cd

5. Utilizati materiale stralucitoare si reflectorizante

Taiati fasii de folie de aluminiu si atarnati-le in copaci sau arbusti. Agatati CD-uri stralucitoare sau banda reflectorizanta  pentru a stresa vizual pasarile. Lasati suficient spatiu intre aceste obiecte, ca sa se poata roti si misca. Miscarile sperie si mai mult pasarile.

6. Folositi aparate care emit sunete de alarma, de stres si de pericol pentru pasari

Este necesar ca aceste sunete sa fie reale, inregistrate din natura de specialisti ornitologi. Desi in magazinele de specialitate exista o gama variata de astfel de aparate, va recomandam sa cautati aparate profesionale. Poate ca pretul acestora este mai mare, insa asa va asigurati ca sunetele emise au efectele dorite si ca nu creati o atmosfera placuta pentru pasari. Variati volumul in fiecare zi, iar daca aveti copaci inalti in zona, este recomandat sa mariti volumul, pentru cele mai bune efecte. Desi la prima vedere pare doar o pierdere de timp, jocul repetat al acestor sunete pentru cateva zile la rand va avea rezultate vizibile.

caini

7. Cainii

Diferite specii de caini adora sa urmareasca pasarile si chiar se pricep sa o faca! Plimbati cainele in zona cu probleme dimineata devreme si seara, cand pasarile sunt cele mai active.
Spre exemplu, un caine ciobanesc plimbat de-a lungul unei plaje la orele de varf poate reduce numarul pescarusilor aproape de 99%. Totusi, nu permiteti cainelui sa raneasca pasarile si, daca este cazul, plimbati-l in lesa.

Sperietoare Zmeu Soim Kit Complet

8. Pasarile rapitoare

Daca ati observat pasari rapitoare prin zona, nu le alungati. Pasarile rapitoare, in habitatul lor, reprezinta cea mai ieftina solutie pentru indepartarea celor daunatoare. Daca aveti posibilitatea, contactati o persoana specializata care dreseaza soimi sau alte pasari de prada. Exista, de asemenea, zmee care imita foarte bine aspectul soimilor, iar rezultatele sunt vizibile dupa primele utilizari.

*sursa foto: www.wikihow.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *