Top 10
10. Broasca sageata amazoniana
Caracteristica mortala a acestei specii este chiar pielea lor veninoasa. Aceasta specie de broaste secreta toxine alcaloide prin piele, toxine care duc la otravirea tuturor vietuitoarelor care intra in contact cu ele. Broasca sageata amazoniana are un colorit viu, puternic si contrastant, fiind un mod de avertizare pentru orice eventual pradator. Un singur exemplar produce zilnic o cantitate de toxine capabila sa ucida 10 oameni adulti. Interesant este faptul ca aceasta specie de broaste nu isi secreta propria otrava, ci o sintetizeaza din anumite specii de muste si furnici necesare hranei zilnice.
9. Bivolul salbatic african
Aceasta specie se face remarcata printre mamiferele erbivore prin agresivitarea neobisnuita de care da dovada, completata, in egala masura, de o sete de razbunare si o inteligenta remarcabila. Masculii acestei specii impozante ating, cel mai adesea, o greutate de aproximativ 900 kg, ceea ce ii transforma cu usurinta intr-un adversar de temut chiar si pentru un grup de lei, spre exemplu. Daca in timpul unei vanatori un astfel de exemplar este ranit, el se retrage in cel mai apropiat desis si de acolo porneste urmarirea vanatorilor si atacul acestora, cel mai adesea din spate.
8. Ursul polar
Este considerata cea mai impozanta specie de ursi din lume, doar prin prisma dimensiunilor impresionante. In anii ’60, in Alaska a fost impuscat un astfel de exemplar care cantarea 1002 kg!!! Desi nu toate exemplarele ating aceste dimensiuni, un mascul adult ajunge pana la 600-700 kg si, ridicat in doua labe, depaseste 3 m in inaltime. Comportamentul extrem de violent al acestei specii de ursi este dat de alimentatia 100% carnivora. Ursii albi sunt responsabili de moartea celui mai mare numar de oameni din zona Arcticii.
7. Elefantul African
De departe cel mai mare animal terestru, elefantul este si una dintre cele mai temute aparitii din savanna africana. Cele mai frecvente atacuri vin din partea femelelor adulte, care protejeaza cu orice pret siguranta puilor din turma. Atacuri din partea masculilor vin in timpul sezonului de imperechere, perioada cand organismal lor este invadat de o cantitate uriasa de hormoni, ceea ce ii face sa isi schimbe radical comportamentul. In aceste perioade, masculii sunt extrem de agresivi. Conform unor cercetari recente, aproximativ 500 de oameni sunt ucisi anual de elefanti in intreaga Africa.
6. Crocodilul de apa sarata
Reprezinta singura specie actuala de crocodili capabila sa traiasca atat in apele sarate ale oceanelor, cat si in cele dulci ale mlastinilor si raurilor. Dimensiunile sale impresionante il ajuta sa vaneze prazi variate, de la pasari sau pesti, pana la marele bivol indian. Lungimea unui mascul adult depaseste 6 metri. Specialistii sustin ca un crocodil de apa sarata a ucis un armasar de tractiune cu o greutate de aproximativ 1 tona in mai putin de 1 minut. Din cauza faptului ca traieste in zone intens populate, aceasta specie este responsabila de cele mai multe atacuri mortale asupra omului din toate speciile actuale de crocodili.
5. Leul African
Leul, a doua felina ca si marime dupa tigru, conduce detasat in topul felinelor care ucid anual un numar impresionant de oameni. Unul dintre motive este cresterea accelerata a populatiei Africii, fapt care duce la invadarea spatiilor animalelor de catre oameni. Desi nu au o inclinatie catre carnea de om, responsabili pentru atacurile mortale sunt, de cele mai multe ori, adultii batrani, raniti sau alungati din grupul lor si care nu mai sunt capabili sa vaneze prada lor naturala (bivoli, antilope sau zebre). Daca un leu a ajuns sa ucida un singur om, aceasta situatie va continua pana la sfarsitul vietii, intrucat felina constientizeaza faptul ca omul este unul dintre cei mai slabi adversari si ca nu ii poate opune rezistenta.
4. Marele rechin alb
Zonele cu cea mai mare concentratie de rechini albi sunt California, Mexic, Florida, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda. In mod normal, rechinii albi nu ataca oamenii, din acelasi motiv ca si ursii polari: lipsa grasimilor. Totusi, atacurile survin in urma confuziei rechinilor fata de surferi, a caror silueta este asemanatoae cu cea a focilor, prada lor favorita. O alta cauza a atacurilor este data de obiceiul acestor rechini de a cerceta mediul inconjutator prin muscaturi. Muscaturile ii ajuta sa stabileasca temperatura, consistenta si natura obiectelor si vietuitoarelor intalnite. Este deja cunoscut faptul ca, daca un om sangereaza, din diverse motive, in preajma unui astfel de rechin, atacul este inevitabil.
3. Meduza Irukandji
Meduza Irukandji reprezinta cea mai periculoasa vietate intalnita in marile si oceanele din intreaga lume. Numarul oamenilor ucisi anual de aceasta molusca depaseste cifra cumulata a victimelor rechinilor, serpilor de mare, baracudelor si pestilor veninosi. Aceasta specie de meduza foloseste doua tipuri de otrava: cea cu toxicitate redusa, secretata cand vaneaza hrana si cea mult mai toxica, folosita in scopuri de autoaparare. Veninul este pastrat in tentacule si injectat cu rapiditate la contactul cu pielea omului. Un singur tentacul secreta o cantitate de venin suficienta pentru a ucide 50 de oameni.
2. Cobra Indiana
Desi nu depaseste lungimea de 2 metri, nu este un sarpe agresiv si nici cel mai veninos sarpe din lume, cobra Indiana face cele mai numeroase victime dintre toate speciile de serpi. Desi cobra Indiana lanseaza o serie de avertismente inainte de a ataca, saptamanal, in India mor aproximativ 50 de oameni din cauza muscaturilor sale. Specialisti considera ca aceasta situatie este cauzata si de expansiunea demografica a Indiei, fapt care duce la invadarea zonelor salbatice de catre oameni.
1. Tantarul
Tanarul anofel este considerat, pe buna dreptate, cea mai periculoasa vietuitoare de pe intreaga Planeta. Cauza, extrem de simpla, este data de faptul ca aceste insecte poarta si transmit virusul malariei. Astfel, anual, numai in Asia si Africa, aproximativ 2 milioane de oameni mor din cauza malariei transmisa de tantarii anofeli. Incalzirea globala accentuata si schimbarea curentilor de aer faciliteaza deplasarea acestor tantari, astfel ca au ajuns sa raspandeasca malaria in tari precum Marea Britanie, Japonia si Noua Zeelanda.
Foarte interesant!🥰
Foarte interesant!Această informație este foarte folositoare și interesantă.Sper ca și celorlalți să le placă!