Cum poti scapa de cartite rapid si cu costuri reduse

Scapa de cartite!

Pentru pasionații de grădinărit, cartitele pot fi o durere de cap majoră. Există mulți dăunători care vă pot afecta curtea și grădina, dar cartitele sunt cu siguranță unul dintre cei mai distructivi daunatori. Prin urmare, mulți oameni caută soluții care să îi ajute să scape de cartitele care le invadează grădinile. Așa că ne-am gândit să facem un mic ghid despre cum să scăpăm de cartite într-un mod simplu, dar eficient.

Așadar, dacă și dumneavoastră vă confruntați cu probleme cu acești dăunători, atunci următoarele sfaturi vă vor ajuta cu siguranță foarte mult.

Ce daune provoacă cărțile?

 

Incadrate in categoria de daunatori, cartitele produc la fel de multe stricaciuni precum rozatoarele, pasarile sau insectele. Iar asta deoarece fac acele musuroaie care pot strica intregul aspect al unui gazon perfect, pot provoca stricaciuni majore intr-un solar sau al unei gradinite cu flori.

În plus, cartitele pot afecta anumite plante sau copaci atunci când tunelurile pe care le sapă se intersectează cu rădăcinile.

De mentionat este faptul ca acel pamant este foarte fertil și este propice creșterii florilor, legumelor sau altor plante.

Cartitele pot fi benefice solului

Deși cartitele pot provoca multe daune, nu putem ignora beneficiile pe care le au asupra solului. În primul rând, acestea se hrănesc cu mulți dăunători din sol, curățând astfel solul și ajutându-ne să obținem cel mai curat sol posibil. De asemenea, se crede că au efectul de fertilizare a solului, așa că prezența lor este benefică din multe perspective. Pe terenul  invadat de cartite, fructele vor fi mai abundente, ceea ce reprezintă un avantaj considerabil.

Cum putem alunga cartitele intr-un mod prietenos

Așadar, cartitele nu sunt dăunători foarte problematici, dar există momente când nu le dorim pe proprietatea noastră. Totuși, trebuie să ținem cont și de faptul că acestea pot fi uneori foarte benefice, așa că măsurile pe care le luăm împotriva lor ar trebui să fie cât mai prietenoase. Din fericire, există modalități de a alunga cartitele fără a le răni.

 

Dispozitivele cu ultrasunete te ajuta sa iti protejezi gradina de cartite fara sa le ranesti

De fiecare data cand am fost intrebati ce se poate face impotriva cartitelor, noi am recomandat dispozitivele cu ultrasunete. De ce recomandam utilizarea acestor aparate pentru alungarea cartitelor si nu alte metode?

Ei bine, avem cateva motive bine intemeiate pentru care facem aceasta recomandare:

 • Este cel mai prietenos mod de a scapa de cartite.
 • Aparatele cu ultrasunete nu sunt scumpe.
 • Sunt foarte usor de folosit.
 • Eficienta lor este foarte ridicata.
 • Nu consuma multa energie electrica.
 • Indeparteaza cartitele si le tine la distanta in mod preventiv.
 • Aria de protectie este foarte mare.
 • Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care merita sa folosesti un dispozitiv cu ultrasunete anti-cartite.

Ce aparate cu ultra-sunete anticartite sa folosesti

Pe site-ul nostru poti gasi o multime de dispozitive cu ultrasunete anti-daunatori, grupate pe categorii in functie de daunatorii pe care ii alunga.

Dar, pentru a-ti usura munca de cautare, iti oferim noi cateva recomandari de aparate foarte bune:

 

Dispozitiv solar anti cartite Sunflower WEITECH 

 • Protejează o suprafață de 400 m².
 • Funcționează cu 1 panou solar încorporat (nu sunt necesare baterii).
 • Emite o succesiune de sunete și vibrații.

Acest aparat funcţionează datorită energiei solare; utilizează unde sonore şi vibraţii pentru a îndepărta daunatorii (cârtiţe, şoareci-de-câmp etc.).

Emiţând unde sonore, Sunflower Mole repeller  este foarte eficient la alungarea rozătoarelor subterane.

Undele sonore le irită, simulând un pericol şi le forţează, prin urmare, să părăsească zona. La 30 de secunde, acesta emite, timp de 3 secunde, un semnal sonor care provoacă vibraţii în pământ. Acesta permite protejarea unei suprafeţe maxime de 650 m². Dispozitivul emite în toate direcţiile. Evitaţi orice obstacol (cum sunt copacii, pietrele…).

Aparatul nu funcţionează pe terenuri unde solul este nisipos sau umed, deoarece undele se propagă prost.

Efecte vizibile după 1-2 săptămâni.

Dispozitiv solar impotriva cartitelor cu vibratii WK0677 WEITECH

A se plasa direct în tunelul cartitei!

Repelantul de cartite Weitech funcționează cu o baterie solară reîncărcabilă. Aparatul functioneaza continuu ziua si noaptea.

La fiecare 35 de secunde emite vibrații în pământ timp de 5 secunde, adică aproape 2000 de vibrații/zi. Acest lucru dezorientează cartitele în căutarea lor de hrană și părăsesc rețeaua de tuneluri pentru a se stabili într-un mediu mai puțin ostil.

 • Amplasat în mijlocul zonei, dispozitivul emite vibrații pe o rază de 10 până la 25 m.
 • Suprafața maximă protejată de 350 m² variază în funcție de obstacolele din zonă (rădăcini, borduri etc.).
 • Asigurați-vă că dispozitivul prinde lumina soarelui cât mai mult posibil.
 • Dacă există mai multe dispozitive, așezați-le la intervale de 30 de metri.
 • Undele nu se propagă la fel de bine în sol moale sau în pământ cu un număr mare de rădăcini.

Funcționarea:

 • Aparatul respinge cârtițele și șoarecii de câmp.
 • Acesta funcționează pe baza unui acumulator de energie încărcat printr-un senzor solar. Astfel, aparatul poate funcționa în mod continuu, atât ziua, cât și noaptea. Aparatul emite vibrații la fiecare 35 secunde, timp de 2 secunde, care patrund în sol. Aceste vibrații sunt resimțite de cârtițe și șoarecii de câmp pe o rază cuprinsă între 10 și 25 metri (în funcție de natura solului) în jurul aparatului. Vibrațiile sperie, perturbă și determină cârtițele să părăsească locurile protejate.
 • Aparatul emite în toate direcțiile și protejează pe o suprafață de 350 . Acesta a fost conceput pentru a rezista la expuneri normale de ploaie, zăpadă și la sistemele de aspersoare (IP44).
 • Pentru o eficiență optimă se recomandă constituirea unei bariere prin instalarea unui aparat la fiecare 20-25 de metri.

Iti recomandam sa analizezi intreaga ofera de aparate anti-cartite pentru a vedea care este dispozitivul care se preteaza nevoilor tale. In functie de suprafata pe care doresti sa o protejezi, vei alege apoi si aparatul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *