De ce este important controlul păsărilor salbatice? De ce e bine sa stopam hranirea acestora?
De multe ori suntem întrebați de catre clienți de ce controlul păsărilor este atât de important ?!? Cât rău poate face o pasăre atât de mică? De ce e bine sa stopam hranirea acestora?
O singură pasăre poate părea inofensivă la prima vedere, dar stolurile mari de păsări prezintă, de fapt, multiple pericole potențiale.
Mai jos sunt doar câteva dintre problemele la care ar putea fi expuse casa sau afacerea dvs. dacă problema cu păsările daunatoare persistă.
Riscuri generate de potentiale boli si infectii (maladii)
Excrementele păsărilor s-au dovedit a transporta peste 50 de boli și ectoparaziți care sunt transmisibili oamenilor chiar zone rezidențiale.
Unele dintre aceste boli si infectii se pot transmite pe cale aeriena și pot reprezenta un risc pentru oricine din apropiere.
Acesta realitate creează si o preocupare majoră detinatorilor de ferme de animale, fabrici de procesare a alimentelor, restaurante care sunt nevoiti sa ia masuri de tinere la distanta a pasarilor salbatice prin crearea de zone tampon.
Pagube materiale provocate
Mizeria pe care o pasăre o lasă în urmă poate deteriora bunurile în mai multe moduri.
Cuiburile și materialele din cuib pot înfunda țevile si rigolele de scurgere, astupa gurile de ventilatie sau chiar pot prezenta pericol de incendiu în apropierea firelor electrice provocand arc electric.
Poluarea chimica
Excrementele au proprietăți acide si pot ataca vopseaua – indiferent dacă este vorba de mașina, tapițeria ei sau suprafetele sensibile altor masinarii, utilaje si constructii. De asemenea, pot deterioara materialul de constructie (betonul, tiglelele sau straturile de cupru, aluminiu si zinc), acidul infiltrandu-se in fisurile microscopice ale oricarui tip de material, ducand in timp la craparea si dizolvarea lui.
Costuri de curățare
Costurile periodice, deloc neglijabile, cauzate de mizeria lasata de pasari, pentru efectuarea curateniei si readucerea suprafetelor deteriorate la o stare cat mai apropiata de cea initiala, sunt semnificativ mai ridicate, comparativ cu gasirea unei solutii eficiente pentru indepartarea nevatamata a acestora, pe care le puteti gasi pe site-ul Sperietori.ro
Poluarea fonica
Cu totii stim cat de frumos este sa te trezesti cu sunetul de ciripit al unei pasari, dar imaginativa zgomotul pe care il provoaca un stol de porumbei, sau un cuib de pescarusi cu pui infometati. Zgomotul constant provocat de pasari poate deveni foarte iritant.
Dieta pasarilor trebuie respectata
Suntem tentati sa hranim pasarile salbatice cu tot felul de alimente destinate consumului uman.
Orice aliment ce nu corespunde specificului speciei poate avea urmari daunatoare asupra acelei specii si ii poate crea o dependenta nenaturala si daunatoare de alimente ce nu fac parte naturala din dieta lor.
Riscuri asociate
Locul pasarilor salbatice este in natura, in locul predestinat lor al lantului trofic si, este gresit sa credem ca ele pot deveni animalele noastre urbane de companie (Pet).
Schimbarea involuntara, pe care o provocam in comportamentul pasarilor salbatice (domesticire), prin oferirea facila a hranei si prin construirea in mediul urban a cuiburilor (gazduire), poate avea consecinte nefaste in timp si asupra plantelor si a altor specii de vietuitoare (nu neaparat de pasari), ducand pana la afectarea indirecta si a acestora.
Avem si vesti bune!!!
In totdeauna problemele genereaza si soluții, iar echipa de la Sperietori.ro este gata să le ofere.
Înțelegem că fiecare situatie este unică și necesită o atentie sporita din punct de vedere al costurilor, eficientei metodei aplicate și al timpului alocat.
Dacă aveți probleme cu dăunătorii și aveți nevoie de ajutor calificat pentru a identifica soluția potrivită dvs. nu ezitati sa ne contactati.