Caprioara
În urma solicitărilor tot mai dese venite din partea clienților www.sperietori.ro, privind limitarea pagubelor majore pe care le produc căprioarele în culturile agricole, echipa noastră a decis să dedice un articol în care să enumere soluțiile disponibile pentru îndepărtarea căprioarelor fără însă a folosi metode agresive sau letale. Pe lângă informații de bază privind hrana, răspândirea sau comportamentul, veți găsi prezentate amanunte legate și de cele mai eficiente tipuri de sperietori împotriva căprioarelor.
Cu o arie de răspândire extinsă, căprioara este prezentă în zonele temperate ale Europei și Asiei. Datorită adaptabilității crescute, această specie (Capreolus capreolus), este întâlnită intr-o mulțime de habitate fiind cea mai mică din specia ei originara din Europa. Preferă zonele împădurite, cu multă vegetație, iar în România poate fi vazută de la șes până în pădurile subcarpatice. Frumusețea și gingășia emanată o transformă într-o adevarată podoabă a faunei din România.
Are o lungime aproximativă de 100-130cm, înălțimea la greabăn de 63-67cm iar greutatea variază între 18kg, pentru femele, și 30kg, pentru masculi. Corpul și gâtul sunt usor alungite, iar ochii mari și vioi. Capul este mic, mai mult lung decât lat. Urechile, mari și ovale, sunt conturate cu păr negru, iar interiorul este căptușit cu păr moale, de culoare albă. Piciorele sunt subțiri, înalte și terminate cu copite mici, alungite și ascuțite, cu degete laterale bine dezvoltate.
Masculii prezintă coarne drepte, usor ramificate având o lungime medie de 30 cm si au, în general, 6 vârfuri la căpriorii adulți. Acestea cresc primăvara, până in vara si cad toamna târziu, în lunile Octombrie-Noiembrie, ciclul repetându-se, an de an.
Culoarea variază în funcție de anotimp și de vârstă. Vara, blana este scurtă și rară și are culoarea maro sau castaniu aprins, pe când iarna, blana este mai densă și este de culoare maro-cenușie.
De multe ori căprioarele se organizează în turme alcătuite din 20 până la 40 de membrii, lucru ce poate fi deranjant pentru agriculorii ce au culturi în apropierea pădurilor sau în raza lor de habitat din pricina daunelor pe care acestea le provoacă.
Defrisările masive din ultimii ani sunt cauza principală pentru care căprioarele părăsesc pădurile si migrează spre zone in care, altă dată, nu erau prezente.
Fiind animal ierbivor, rumegător, aceasta se hrăneste cu: muguri, ramuri tinere, ghinde, jir, rugi de mure, scoarță de copaci, frunzele diferiților arbori și arbuști, lucernă.
Dacă pe timpul sezonului cald, căprioarele preferă vegetale bogate în apă, toamna se orientează către alimentele concentrate (semințe, fructe).
Hrana ierbivoră și resursele limitate din habitatul său natural, pot transforma căprioara într-un dăunător pentru terenurile agricole sau pentru livezile cu pomi fructiferi, unde se delectează cu recoltele de semințe sau cu frunzele, fructele sau chiar scoarța copacilor.
Datoria noastra este aceea de a proteja fauna si flora concomitent cu folosirea unor metode de combatere cat mai neutre și minim invazive.
Cum societatea în care trăim este în continuă dezvoltare, și metodele pentru alungarea căprioarelor s-au diversificat și au evoluat, de la metodele rudimentare la cele moderne, astăzi vă propunem spre utilizare, cu o mare eficacitate echipamentele Deer Shield.
Această sperietoare electronică emite sunete inregistrate digital, sunete agresive, ostile și de marcare a teritoriului ce duc la înspăimântarea căprioarelor și îndepărtarea lor.
Fiind prevazută cu senzor de mișcare acesta activează sunetele de intimidare doar atunci când căprioarele se află în raza de acțiune. Aria de acoperire a senzorului de mișcare poate fi reglată până la aproximativ 23 de metri.
Sperietoare electronică concepută pentru alungarea căprioarelor din curți, grădini de flori și legume, podgorii, culturi, livezi, ferme de mici dimensiuni, aerodromuri.
Acest echipament se poate adapta in functie de nevoile fiecarui client.
Pentru mai multe detalii si informatii nu ezitati sa ne contactati.