Afișez toate cele 18 rezultate

Ciocanitoarea neagra

Dryocopus martius

Ciocanitoarea neagra este cea mai mare specie de ciocanitori din intreaga Europa.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Desi este o aparitie rara si greu de vazut, ciocanitoarea neagra se intalneste in padurile de conifere, padurile de foioase si chiar in padurile din Delta Dunarii. Rareori, poate fi vazuta si in parcurile deschise, daca acolo gaseste mediul potrivit pentru cuibarit.

Caracteristici

    Penaj: dupa cum ii spune si numele, penajul acestei specii de ciocanitoare este predominant negru, cu nuante de maroniu pronuntate spre varful aripilor.Masculul are o scufita de culoare rosie pe cap si se prelungeste pana aproape de cioc. Femela are o pata rosie doar in crestetul capului.Lungime: aproximativ 40-45 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 67-75 cm.Greutate: 250- 370 grame.Ciocul este foarte puternic, alb la baza, albastrui spre varf.Picioarele sunt de culoare cenusie si au gheare puternice, care ajuta ciocanitoarea sa se agate de scoarta copacilor.Coada ciocanitoarei negre este formata din pene tari si are rol de sprijin pe trunchiul copacilor, atunci cand aceasta cauta hrana.Specie sedentara, extrem de precauta.Ciocanitoarea neagra are zborul continuu si realizeaza excavatii mari in arborii batrani atat pentru cuibarit, cat si pentru odihna.Alimentatie: insecte si larve pe care le cauta sub scoarta copacilor sau sapand cu ciocul puternic in trunchiurile copacilor. Uneori poate fi vazuta si pe sol, in cautare de furnici. Daca descopera musuroaie de furnici, le prinde cu limba care este foarte lipicioasa.Poate va intereseaza si: Lumea spectaculoasa a ciocanitorilor.

Comportament

Stiati ca

    Frecventa ciocaniturilor este de 15-20/secunda?Darabana acestei specii este cea mai puternica si se aude de la o distanta de circa 3 km?O ciocanitoare neagra poate trai pana la 14 ani in salbaticie?Printre denumirile regionale ale acestei specii, se numara: „ciocanitoarea de munte”, „horoi de brad”, „chirioara”, „tipatoare” sau „imparatul padurilor”?

Produse recomandate

Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.690 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.180 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-17%
Prețul inițial a fost: 1.790 lei.Prețul curent este: 1.490 lei. Compară