Afișez toate cele 18 rezultate

Cioara griva

Corvus corone cornix

Cioara griva traieste si este raspandita peste tot: in orase, pe campuri, la marginea padurilor, in zone industriale, chiar si pe pajisti montane, oriunde gaseste surse de hrana.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Specifica acestei specii este preferinta crescuta pentru malurile baltilor, raurilor, falezelor sau pentru litoral.

Caracteristici

    Specie sedentara (nu este o pasare migratoare), dar si solitara (nu cuibareste niciodata in colonii precum cioara de semanatura). In stol, cioara griva poate efectua doar deplasari locale.Penaj cenusiu, exceptie facand capul, gatul, gusa, aripile, gambele si coada, care sunt negre. Puii au coloritul mai inchis decat cel al pasarilor adulte.Cioc puternic, de culoare neagra.Irisul este brun. Simtul vazului este de o calitate exceptionala, fiind cel mai dezvoltat simt ale acestei specii.Glasul este un carait caracteristic, aspru, strident, dar sonor si eficace.Lungime: aproximativ 48-50 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 96-98 cm.Greutate: aproximativ 500 grame.Alimentatie omnivora (regim alimentar variat).

Comportament

Prin modul de hranire, ciora griva produce pagube activitatii cinegetice, dar si agriculturii, intr-o masura considerabil mai mare decat este folositoare prin culegerea larvelor daunatoare. In perioada cand porumbul este „in lapte” face mari pagube agricultorilor, sosind in carduri numeroase pe lanurile cerealiere. Intrucat se hraneste cu ouale si puii pasarilor mici, cioara griva produce pagube in populatiile de fazani, potarnichi, prepelite, gaste sau rate salbatice. Cioara griva ataca chiar si puii de iepure, uneori si exemplarele adulte (adulte sau ranite).

Stiati ca

  • Durata de viata a unei ciori grive este de aproximativ 30 de ani?
  • Ciorile ocupa toate nisele si arealele ecologice, de la zonele locuite de om, unde ajung chiar sa prospere, pana la deserturi, munti, zone agricole, campii, paduri de toate felurile si chiar gheturile polare?
  • Cea mai mica corvida din lume este gaita pitica din Mexic (Aphelocoma nana)?
  • Are o greutate de maxim 40 grame si o lungime de circa 20 cm.
  • Ciorile sunt cele mai inteligente pasari din lume? Mult mai inteligente decat pasarile de prada sau decat bufnite si cu mult mai istete si descurcarete decat papagalii.
  • Carnea de cioara este comestibila? Carnea de cioara se afla pe lista multor restaurante exclusiviste din Occident. Aici veti gasi echipamentele potrivite pentru indepartarea corvidelor si nu numai.Poate va intereseaza si: Atacurile ciorilor asupra culturilor agricole sau Ciorile si inteligenta lor impresionanta.

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară