Afișez toate cele 7 rezultate

Pisica

Felis catus

Pisica este un mamifer din ordinul carnivorelor, familia Felidae, subfamilia Felinae. In prezent, pisica este cel mai cunoscut animal domestic din intreaga lume.

Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Potrivit unui studiu publicat in anul 2012, pisicile au fost domesticite in jurul anului 2200 i.Hr. de catre egipteni.

Caracteristici

    Scheletul unei pisici este format din 20 de oase.Muschii spatelui sunt foarte flexibili, iar cei ai labelor posterioare puternici, caracteristici care ii confera atat suplete, cat si detenta ampla la sarituri.Pisica are auzul sensibil la frecvente inalte, de pana la 30.000 Hz, in timp ce urechea umana este limitata la 20.000 Hz.Vazul este simtul principal al pisicilor. Ca si auzul, campul vizual al pisicilor este mult mai larg decat cel al oamenilor.Simtul mirosului este de 4 ori mai dezvoltat decat la oameni. Mirosul este folosit pentru delimitatea teritoriului, dar si pentru verificarea calitatii hranei (alterata sau otravita).Torsul caracteristic pisicii este o manifestare de independenta – fata de mama la nastere sau fata de oameni, un mesaj de suferinta sau de placere.Prin zgariat, se indeparteaza straturile inutile ale tesutului cornos care compune ghearele. Daca o pisica zgaria mobila, spre exemplu, inseamna ca are nevoie de o suprafata pe care sa isi ascuta ghearele.O pisica doarme intre 15 si 18 pe zi.Regim alimentar diversificat.

Comportament

Unul dintre motivele pentru care pisicile sunt displacute de oameni sunt reactiile alergice la saliva sau parul de pisica.Pisicile fara stapan pot provoca daune in gradinile oamenilor, distrugand florile, razoarele sau gazonul. Totodata, pisicile fara stapan transmit purici si, in cautare de hrana, pot patrunde in locuinte, hambare, poduri.

Stiati ca

    Ochiul pisicii este protejat de 3 pleoape? Pe langa cea inferioara si superioara, pisica are si o pleoapa membranoasa, care se inchide dinspre coltul interior al ochiului catre exterior.Pisica nu simte gustul dulce, ci doar pe cel amar, acru sau sarat?

MULTIMEDIA

Produse recomandate

Compară produse