Afișez toate cele 7 rezultate

Cainele

Canis lupus familiaris

Mamifer omnivor din familia canidelor, cainele este, cel mai probabil, primul animal domesticit si cel mai folosit pentru vanatoare sau companie in istoria omenirii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Studiile au demonstrat ca linia actuala de caini a fost domesticita din lupii cenusii in Paleolitic, de catre oamenii cavernelor.

Caracteristici

    In intreaga lume exista peste 500 de milioane de caini, dintre care ¾ sunt caini maidanezi.Cainii au auzul foarte bine dezvoltat, la fel si vazul si mirosul. Toate simturile cainilor sunt mult mai bine dezvoltate decat la oameni.In mod conventional, cainii sunt clasificati dupa talie (inaltimea de la sol pana la greaban) in: talie mare (peste 65 cm), talie medie (50 – 65 cm), talie mica (35 – 50 cm) si talie pitica (sub 35 cm).Cele 4 rase de caini romanesti sunt: ciobanescul mioritic, ciobanescul corb, ciobanescul de bucovina si ciobanescul carpatin.Cainii comunica intre ei printr-o serie de semnale variate: expresii faciale, sunete, mirosuri sau diferite pozitii ale corpului. Pentru a-si exterioriza emotiile, cainii isi folosesc gura, ochii, urechile si coada.Alimentatia cainilor este omnivora, dintii lor fiind adaptati pentru mai multe diete. In comparatie cu alte specii de animale carnivore, cainii au mai multi molari, pe care ii folosesc pentru a strivi si mesteca mancarea.Pe langa companie, cainii isi pot ajuta stapanii in diferite feluri. Anumite specii sunt pregatite pentru a ajuta persoanele cu diferite dizabilitati sau sunt antrenate pentru a detecta materiale exploxibile sau droguri.

Comportament

Maidanezii sunt cainii fara stapan de pe strazi, iar numarul foarte mare al acestora ii transforma intr-o prezenta ingrijoratoare, din cauza muscaturilor si bolilor pe care le transmit. Cainii se claseaza pe locul III in lume dupa numarul de decese provocate – 25.000/an, din cauza rabiei (locul I este ocupat de tantari – aproximativ 725.000 decese/an si serpi – aproximativ 50.000 decese/an).Printre bolile raspandite de maidanezi, se numara: leptospiroza (boala extrem de grava, care se transmite cu usurinta la oameni, mai ales la copii, prin contactul cu urina animalului bolnav), maladia Lyme, rabia. Maidanezii transmit cu usurinta si purici sau viermi intestinali.

Stiati ca

    Cainele Dingo nu este nativ din Australia, ci a fost dus acolo de primii emigranti?Cei mai inalti caini sunt speciile Dog German si Irish Wolfhound? Cel mai inalt Dog German cunoscut a masurat 103 cm.Cel mai greu si, totodata, cel mai lung caine cunoscut este un Mastiff Englez? In 1989, un exemplar masura 250 cm si cantarea 125 kg.Cei mai mici caini sunt Chihuahua, Yorkshire Terrier si Toy Terrier? Cel mai mic exemplar Yorks (inregistrat) cantarea 283 grame.

MULTIMEDIA

Produse recomandate

Compară produse