Afișez toate cele 17 rezultate

Vrabia de camp

Passer montanus

Vrabia este cea mai raspandita si cea mai cunoscuta pasare atat din Europa, cat si din Romania.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Vrabia de camp este o specie caracteristica zonelor joase si de deal, dar uneori ajunge si in zonele montane. Desi evita apropierea de oameni, pe timpul iernii vrabia de camp se retrage in localitati.

Caracteristici

Specie sedentara.Penaj: coloritul general al vrabiei de camp este cafeniu pe spate cu dungi negre si albe si cenusiu pe gusa si burta. Masculul este mai colorat decat femela. Capul mascului este de culoare caramizie, iar in jurul ciocului si al ochilor penajul este negru.Semnul distinctiv al vrabiei de camp, care o deosebeste de vrabia de casa, este o pata mica, de culoare inchisa, pe obraji.Lungime: aproximativ 14 cm.Anvergura aripilor: 20-22 cm.Greutate: 20-25 grame.Alimentatie: hrana de baza a vrabiei de camp este formata din boabe mature de cereale (grau, orz, ovaz, porumb), legume tinere (mazare, varza) si anumite fructe (cirese, prune, piersici, mere, struguri, capsuni, zmeura). Ocazional, se hraneste si cu larve sau diferite insecte.

Comportament

Intotdeauna in grup, vrabiile zboara doar in stoluri si se hranesc impreuna. Adesea pot fi vazute cutreierand campurile in cautare de hrana. Alimentatia si faptul ca zboara intotdeauna in stoluri extrem de numeroase, sunt caracteristicile care transforma vrabia intr-un daunator atat pentru culturile de cereale, cat si pentru cele de legume sau pentru livezile cu pomi fructiferi.

Stiati ca

Cel mai adesea, vrabiile isi fac cuibul in exteriorul cuibului de barza? Se intampla ca un cuib de barza sa gazduiasca chiar mai multe cuiburi de vrabie.In cultura indoneziana, se crede ca vrabia aduce noroc? Daca o vrabie patrunde intr-o casa, se spune ca acolo va avea loc curand o nunta. Tot in aceasta regiune, se crede ca ciripitul vrabiilor anunta ploaia.In cultura romaneasca, vrabia este vazuta drept o pasare extrem de longeviva, care poate atinge varsta de 100 de ani? Se spune ca vrabia, daca imbatraneste, se face complet alba. La varsta de 50 de ani ii apare prima pana alba pe spate, apoi se albeste treptat, pana devine complet alba.

MULTIMEDIA

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară