Afișez toate cele 9 rezultate

Turturica

Streptopelia turtur

Denumita si turturea, turtura sau turtureana, turturica este o pasare migratoare zvelta, care prefera regiunile de campie si deal din apropierea zonelor agricole.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Turturica se intalneste in zonele bogate in paduri, desisuri si boscheti, care au surse de apa in apropiere.

Caracteristici

Penaj specific, ce o face greu de confundat. Capul si crestetul capului sunt cenusii, iar penele de pe spatele capului prezinta margini delicate. Spatele si partile laterale au o culoare cafeniu-rosiatica, cu centrul penelor negru (aspect solzos). Partile laterale ale gatului au dungi negre si albe repartizate pe 3 sau 4 randuri. Gatul si pieptul sunt roz-violaceu sau cenusiu-roz. Abdomenul si restul partii inferioare sunt albiciose.Coada lunga, rotunjita, neagra, cu margini albe.Ciocul este negru, iar picioarele sunt rosu-visinii.Turturica are ochii galbeni, inconjurati de un inel rosu.Zborul este rapid, sagetos, fiind greu de vanat din acest punct de vedere.Lungime: aproximativ 26-28 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 48-55 cm.Greutate: 130-180 grame.Alimentatie granivora: seminte si cereale. In proportii mult mai mici, turturica se hraneste si cu insecte sau moluste (aproximativ 3% din hrana).

Comportament

Toamna, in perioada migratiei, turturelele formeaza stoluri si invadeaza culturile de floarea soarelui sau de mei, putand provoca daune semnificative.

Stiati ca

Turturica inghite pietre mici pentru usurarea digestiei?Femela depune doar 2 oua, in cate doua serii pe an, iar puii devin buni zburatori la doar o luna dupa eclozare?Turturica prefera sa ia semintele care se coc direct de pe planta, mai degraba decat sa le ciuguleasca de pe sol?

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară