Afișez toate cele 9 rezultate

Sturzul cocosar

Turdus pilaris

Specie sedentara, care se intalneste in lizierele padurilor, in diferite plantatii, in parcuri sau copaci izolati. Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Sturzul cocosar ierneaza in stoluri mari, cel mai adesea in zonele cu arbusti care produc fructe salbatice (porumbar, paducel, maces, salcioara etc). Iarna, populatia de sturzi cocosari din Romania se inmulteste datorita faptului ca multe exemplare din nordul Europei vin in tara noastra pentru iernare.

Caracteristici

    - Penaj: capulsi ceafa sunt gri, spatele maro-castaniu Marmora, pieptul este maro-galbui, patat longitudinal cu pete brune, iar abodmenul este albicios. Partea inferioara a aripilor este alba.- Coada este neagra, destul de lunga si retezata drept.- Ciocul sturzului cocosar este galben.- Alimentatie: vara, hrana este compusa din viermi, omizi, larve, melci si insecte, pe care le cauta pe pamant. Toamna, aceasta specie consuma fructe de padure, iar iarna fructe salbatice.- Este considerata cea mai buna zburatoare din familia Turdidaelor.- Glasul sturzului cocosar este puternic, deloc melodios si inalt.

Comportament

Stiati ca

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară