Afișez toate cele 10 rezultate

Stancuta

Corvus monedula

Stancuta este o pasare vioaie, sprintena, fiind cea mai mica specie dintre corvidele prezente pe teritoriul Romaniei.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Stancuta nu se fereste de asezarile omenesti, in care cuibareste frecvent. Isi amplaseaza cuiburile in podurile si hornurile caselor, in scorburi, maluri surpate, stancarii, sub stresini sau chiar in interiorul stalpilor de curent electric confectionati din beton.

Caracteristici

Stancuta din Romania este o pasare sedentara, foarte frecventa si aproape tot atat de numeroasa precum cioara de semanatura, cu care adesea zboara in stol.Penaj: crestet, coada si aripi negre, partea posterioara a capului si ceafa sunt cenusii, partea ventrala cenusiu inchis.Glasul stancutei este modular, variat.Lungime: aproximativ 32-25 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 54-58 cm.Greutate: aproximativ 170 grame.Alimentatie omnivora (regim alimentar variat).

Comportament

Intalnita si in zonele cu terenuri agricole, stancuta este o pasare pagubitoare. Din cauza alimentatiei omnivore, ea prada cuiburile altor pasari si strica culturile agricole de orz, ovaz, grau, dar si de legume sau diferite fructe.

Stiati ca

In salbaticie, durata de viata a unei stancute este de doar 4 ani?Stancuta poate invata cu usurinta sa imite cuvinte sau alte sunete? Stacutele sunt pasari volubile, care lasa impresia ca palavragesc mult intre ele si fac mereu mult zgomot.Ouale stancutelor sunt albastre, lucioase si cu puncte maro?In anumite culturi exista chiar si legende despre stancute? Spre exemplu, se spune ca o stancuta care sta pe turnul unei biserici prevesteste venirea ploii.

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară