Porumbelul de casa
Columba livia f. Domestica
Porumbelul este una dintre cele mai raspandite specii de pasari din Europa.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Ai nevoie de ajutor?
Vrei sa stii care este cel mai potrivit produs pentru problema ta?
Vrei să afli mai multe informatii despre produsele noastre?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne
Detalii
Porumbelul de casa este forma domesticita a porumbelului salbatic si este des intalnita in apropierea asezarilor umane, atat la sate, cat si in marile orase.
Caracteristici
Culoarea penajului este relativ variabila: capul si gatul sunt gri violet, aripile sunt gri deschis. In pozitia de repaus le apar dungi inchise la culoare.Corpul are forma aerodinamica, asemenea unei picaturi de apa.Capul este mic, rotund si mobil, iar ciocul este format din maxilare alungite, fara dinti si acoperite cu materie cornoasa.Picioarele sunt rosii.Oasele porumbelului sunt subțiri si pline cu aer (oase pneumatice)Porumbelul respira prin plamani, care sunt conectati la 9 saci aerieni de la care pornesc ramificatii care ajung la oase.Lungime: aproximativ 33 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 63-70 cm.Greutate: aproximativ 330 grame.Alimentatie: porumbelul de casa se hrăneste cu semințe, pe care le apucă cu ciocul si le înghite si uneori cu produse din panificație (pâine) în asezările umane. în dieta lor sunt uneori incluse si pietricele, nisip, cărbune, viermisori si plante.
Comportament
Porumbelul face parte din categoria speciilor daunatoare, suparatoare si chiar deranjante. Porumbeii ciugulesc bucati de ziduri si tencuiala subtire, intrucat au nevoie de substantele aflate in granulele de nisip.Excrementele de porumbel contamineaza aerul, din cauza mirosului greoi. In plus, costurile curateniei, mai ales cand este vorba despre cladiri mari, sunt considerabile. Substantele din excrementele porumbelului, precum acidul nitric, pot deterioara materialul de constructie (beton, piatra de nisip, tiglelele sau straturile de cupru, aluminiu si zinc).Porumbeii transmit paraziti, cum ar fi capusele de porumbei, acarienii, paduchii si plosnitele specifice lor. Pe langa acestea, cuiburile sunt pline de alte organisme daunatoare si prezinta conditiile ideale pentru dezvoltarea acestor organisme care, din cuiburi, se extind cu usurinta in locuintele oamenilor.
Stiati ca
Porumbelul este simbolul universal al pacii si sperantei?In Persia, porumbeii erau crescuti in temple si la curtile imperiale, ca simbol al puritatii si virtutii zeilor?Inca din timpul Imperiului Roman, porumbeii au fost crescuti cu scopul de a fi mesageri?Poate va intereseaza si: Porumbelul, simbolul pacii si al sperantei sau o pasare daunatoare si deranjanta? .