Afișez toate cele 18 rezultate

Porumbelul de casa

Columba livia f. Domestica

Porumbelul este una dintre cele mai raspandite specii de pasari din Europa.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Porumbelul de casa este forma domesticita a porumbelului salbatic si este des intalnita in apropierea asezarilor umane, atat la sate, cat si in marile orase.

Caracteristici

Culoarea penajului este relativ variabila: capul si gatul sunt gri violet, aripile sunt gri deschis. In pozitia de repaus le apar dungi inchise la culoare.Corpul are forma aerodinamica, asemenea unei picaturi de apa.Capul este mic, rotund si mobil, iar ciocul este format din maxilare alungite, fara dinti si acoperite cu materie cornoasa.Picioarele sunt rosii.Oasele porumbelului sunt subțiri si pline cu aer (oase pneumatice)Porumbelul respira prin plamani, care sunt conectati la 9 saci aerieni de la care pornesc ramificatii care ajung la oase.Lungime: aproximativ 33 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 63-70 cm.Greutate: aproximativ 330 grame.Alimentatie: porumbelul de casa se hrăneste cu semințe, pe care le apucă cu ciocul si le înghite si uneori cu produse din panificație (pâine) în asezările umane. în dieta lor sunt uneori incluse si pietricele, nisip, cărbune, viermisori si plante.

Comportament

Porumbelul face parte din categoria speciilor daunatoare, suparatoare si chiar deranjante. Porumbeii ciugulesc bucati de ziduri si tencuiala subtire, intrucat au nevoie de substantele aflate in granulele de nisip.Excrementele de porumbel contamineaza aerul, din cauza mirosului greoi. In plus, costurile curateniei, mai ales cand este vorba despre cladiri mari, sunt considerabile. Substantele din excrementele porumbelului, precum acidul nitric, pot deterioara materialul de constructie (beton, piatra de nisip, tiglelele sau straturile de cupru, aluminiu si zinc).Porumbeii transmit paraziti, cum ar fi capusele de porumbei, acarienii, paduchii si plosnitele specifice lor. Pe langa acestea, cuiburile sunt pline de alte organisme daunatoare si prezinta conditiile ideale pentru dezvoltarea acestor organisme care, din cuiburi, se extind cu usurinta in locuintele oamenilor.

Stiati ca

Porumbelul este simbolul universal al pacii si sperantei?In Persia, porumbeii erau crescuti in temple si la curtile imperiale, ca simbol al puritatii si virtutii zeilor?Inca din timpul Imperiului Roman, porumbeii au fost crescuti cu scopul de a fi mesageri?Poate va intereseaza si: Porumbelul, simbolul pacii si al sperantei sau o pasare daunatoare si deranjanta? .

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară