Afișez toate cele 17 rezultate

Pescarusul razator

Larus ridibundus

Pescarusul razator se intalneste in zonele cu ape calme, mici si cuibareste langa mlastini, iazuri sau lacuri.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Iarna, pescarusul razator poate fi gasit intr-o mare varietate de habitate, inclusiv in apropierea fermelor sau parcurilor. In Romania, pescarusul razator este specia cea mai des intalnita si cu cea mai mare arie de raspandire.

Caracteristici

Penajul pescarusului razator este diferit in functie de anotimp. Vara, adultul are capul cafeniu inchis, partea inferioara este alba, aripile sunt cenusiu deschis cu varful penelor negru cu alb. Restul corpului este argintiu pe spate si alb pe burta. Iarna, capul devine alb, cu un punct negricios in spatele ochilor.Ciocul si picioarele sunt rosiatice vara. Iarna, picioarele sunt rozalii, iar ciocul are o pata neagra in varf.Cuibareste in colonii si, cel mai adesea, aceasta specie este vazuta in stoluri.Lungime: aproximativ 35-39 cm.Anvergura aripilor: 86-99 cm.Greutate: 250-350 grame.Alimentatie:  pescarusul razator este o specie oportunista cand vine vorba despre hrana, care este extrem de variata, de la insecte la viermi, pesti, hoituri si gunoaie menajere. La inceputul primaverii, cand baltile sunt inghetate, se aduna pe langa rauri mai mari si patrund pana in zonele locuite unde se lasa hraniti de trecatori.

Comportament

Gradul ridicat de adaptabilitate al acestei specii o face sa fie prezenta in orice anotimp chiar si in mediul urban. Din cauza faptului ca pescarusii razatori cuibaresc si in colonii, gradul de poluare fonica este unul ridicat, la fel si cantitatea de excremente lasata in urma. In cautare de hrana, coloniile invadeaza gropile de gunoi.

Stiati ca

Denumirea de pescarus razator a fost data de sunetele ascutite pe care le scoate, care dau impresia ca rade?In salbaticie, durata medie de viata a unui pescarus razator este de 11 ani?

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară