Afișez toate cele 17 rezultate

Pescarusul argintiu

Larus argentatus

Pescarusul argintiu este o specie sedentara, prezenta in Romania pe toata perioada anului, specie care s-a adaptat foarte bine chiar si la conditiile urbane.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Pescarusul argintiu se adapteaza extrem de usor, scormonind pana si in locurile de depozitare a gunoaielor sau in gurile de canal.

Caracteristici

Penaj: adultii au culoarea gri pe spate, capul si restul corpului fiind albe. Varfurile aripilor sunt negre cu pete albe, iar aceste zone sunt denumite si „oglinzi”.Puii sunt maro cu pete albe si striatii mai inchise la culoare. Puii ajung la coloritul adultilor la varsta de 4 ani, timp in care naparlesc in repetate randuri.Ciocul este galben cu o pata rosie spre partea inferioara.In jurul ochilor este prezent un inel galben-pal.Indiferent de varsta, picioarele sunt rozalii.Pescarusul argintiu traieste mereu in perechi, cloceste in colonii mari si isi petrece iarna in carduri numeroase.Lungime: aproximativ 60-66 cm. Femela este mai mica decat masculul si masoara intre 55 si 62 cm.Anvergura aripilor: 137-150 cm.Greutate mascul: 1050-1250 grame/ Greutate femela: 800-1000 grame.Alimentatie: omnivora. Mananca peste, moluste, echinoderme, crustacee, insecte, rame, mici mamifere, chiar si fructe, plante, seminte si tuberculi de padure. Putem spune chiar ca pescarusul argintiu este extrem de inventiv cand este nevoit sa rezolve problema hranei.

Comportament

Gradul ridicat de adaptabilitate al acestei specii o face sa fie prezenta in orice anotimp in mediul urban. Pe timpul iernii, cand pescarusii argintii se grupeaza in carduri, gradul de poluare fonica este unul extrem de ridicat, la fel si cantitatea de excremente lasata in urma. O astfel de colonie pune cu usurinta stapanire pe gropile de gunoi, in cautare de hrana, mai ales pe timpul iernii.

Stiati ca

Aripile sale puternice ii ofera posibilitatea sa realizeze un zbor puternic, ajungand la viteza de aproximativ 40 km/h?Pescarusul argintiu elimina excesul de sare din organism sub forma unor picaturi, prin glandele care se afla in zona narilor si a ochilor?Femela depune o ponta formata din 3 oua, dar fiecare ou este depus la doua zile diferenta?Pescarusii argintii sunt sociabili si foarte uniti intre ei? Daca un intrus se apropie de colonie, va fi imediat alungat de zborurile in picaj ale pasarilor adulte si va fi bombardat cu hrana regurgitata si cu excremente.

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară