Afișez toate cele 9 rezultate

Mierla

Turdus merula

Mierla este o pasare extrem de raspandita, dar care traieste preponderent in Europa si se face remercata prin cantul melodios, asemanator sunetului de flaut.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Una dintre cele mai comune pasari, mierla este adesea intalnita in gradini si parcuri, in padurile joase si montane de foioase.

Caracteristici

Exemplarele intalnite pe teritoriul Romaniei sunt sedentare.Penajul masculului este usor diferit de cel al femelei. Penajul mascului este negru intens si contrasteaza cu ciocul galben aprins, care se inchide la culoare pe timpul iernii. Caracteristice masculilor sunt inelele portocalii din jurul ochilor. Femela are un colorit maroniu pe tot corpul, pieptul este aramiu impestritat si ciocul inchis la culoare. Puii seamana cu femelele, indiferent de sexul lor, cu mentiunea ca partile superioare prezinta pete pale, care dispar cu timpul.Lungime: aproximativ 23.5-29 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 35-38 cm.Greutate: intre 80 si 124 grame.Alimentatie omnivora (regim alimentar variat).

Comportament

Din cauza alimentatiei omnivore, mierlele prezinta un real pericol pentru arborii si arbustii fructiferi, dar, cu precadere, pentru vita de vie si ciresi.

Stiati ca

Cel mai batran exemplar de mierla inregistrat vreodata a trait 21 de ani si 10 luni?In procesul de imperechere, masculul cucereste femela printr-un ritual care implica miscari in diagonala, inclinarea capului si emiterea unui cantec de tonalitate joasa?Toamna, cand frunzele sunt cazute si hrana nu mai este la fel de variata, mierlele asculta atent pentru a gasi viermii de sub frunze?

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară