Mierla
Turdus merula
Mierla este o pasare extrem de raspandita, dar care traieste preponderent in Europa si se face remercata prin cantul melodios, asemanator sunetului de flaut.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Ai nevoie de ajutor?
Vrei sa stii care este cel mai potrivit produs pentru problema ta?
Vrei să afli mai multe informatii despre produsele noastre?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne
Detalii
Una dintre cele mai comune pasari, mierla este adesea intalnita in gradini si parcuri, in padurile joase si montane de foioase.
Caracteristici
Exemplarele intalnite pe teritoriul Romaniei sunt sedentare.Penajul masculului este usor diferit de cel al femelei. Penajul mascului este negru intens si contrasteaza cu ciocul galben aprins, care se inchide la culoare pe timpul iernii. Caracteristice masculilor sunt inelele portocalii din jurul ochilor. Femela are un colorit maroniu pe tot corpul, pieptul este aramiu impestritat si ciocul inchis la culoare. Puii seamana cu femelele, indiferent de sexul lor, cu mentiunea ca partile superioare prezinta pete pale, care dispar cu timpul.Lungime: aproximativ 23.5-29 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 35-38 cm.Greutate: intre 80 si 124 grame.Alimentatie omnivora (regim alimentar variat).
Comportament
Din cauza alimentatiei omnivore, mierlele prezinta un real pericol pentru arborii si arbustii fructiferi, dar, cu precadere, pentru vita de vie si ciresi.
Stiati ca
Cel mai batran exemplar de mierla inregistrat vreodata a trait 21 de ani si 10 luni?In procesul de imperechere, masculul cucereste femela printr-un ritual care implica miscari in diagonala, inclinarea capului si emiterea unui cantec de tonalitate joasa?Toamna, cand frunzele sunt cazute si hrana nu mai este la fel de variata, mierlele asculta atent pentru a gasi viermii de sub frunze?