Afișez toate cele 17 rezultate

Gugustiucul

Streptopelia decaocto

Gugustiucul este o pasare sedentara, asemanatoare porumbelului salbatic si una dintre cele mai des intalnite specii de pasari din tara noastra.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Gugustiucul este prezent in toate localitatile, mari sau mici, pe care le prefera pentru locurile ideale pentru cuibarit, cat si pentru abundenta de hrana.

Caracteristici

Gugustiucul este o pasare care se modeleaza perfect dupa orice tip de habitat sau clima, prezentand rezistenta ridicata de la foarte frig la foarte cald.Penajul este cenusiu, cu nuante brune pe spate, iar varfurile aripilor sunt cenusiu inchis spre negru.Specific gugustiucului este semigulerul de culoare neagra.Ciocul este negru, iar picioarele sunt rosiatice.Lungime: aproximativ 33 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 55 cm.Greutatea maxima: 220 grame.Alimentatie granivora (boabele de grau, ovaz, porumb cu bobul mic, floarea soarelui, orez decorticat etc). Ocazional, gugustiucul se hraneste si cu insecte.

Comportament

Alimentatia granivora transforma gugustiucul intr-un pericol pentru lanurile de culturi agricole, cu precadere cele de floarea soarelui.

Stiati ca

Gugustiucul este pasarea despre care se spune ca „ a vrut sa cucereasca lumea?” De aici, gradul ridicat de adaptabilitate in zonele de campie, de deal sau in zonele montane, de la sate pana la cele mai aglomerate orase.Datorita inteligentei de adaptare si supravietuire, gugustiucul traieste in jur de 15-17 ani?Ascultandu-le cantecul, pare ca isi canta propriul nume?

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară