Afișez toate cele 18 rezultate

Cotofana

Pica pica

Cotofana este una dintre cele mai cunoscute corvide din Romania.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Cotofana este o pasare de marime medie care, desi initial traia numai in paduri sau in zonele cu palcuri de copaci, adaptabilitatea ei deosebita o face sa fie gasita atat in jurul satelor, cat si in marile orase.

Caracteristici

    Penaj: pe burta si pe umeri este alba, pe cap, pe spate, gusa, aripi si pe coada este neagra cu  reflexii albastre metalice.Coada lunga, cu penele din mijloc mai lungi decat cele din lateral.Glas pitigaiat, strident (caracteristica inconfundabila).Lungime: aproximativ 48 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 50-60 cm.Greutate: 200-250 grame.Pasare inteligenta, banuitoare, mereu atenta, traieste cel mai adesea in grupuri.Nu poate zbura pe distante foarte mari. Pe sol se deplaseaza prin sarituri.Pasare diurna, care isi incepe activitatea inainte de rasaritul soarelui si o finalizeaza la apus.In timpul reproductiei, cotofenele traiesc in pereche. In afara acestei perioade, cotofenele traiesc in grupuri alcatuite si din cateva sute de exemplare.Alimentatie omnivora (regim alimentar variat).

Comportament

Cotofana este o pasare nedorita in gospodariile oamenilor, pentru ca acesta fura ouale si chiar rapeste puii de gaina.

Stiati ca

    Cotofana se numara printre putinele vietuitoare care se recunosc pe sine daca se vad in oglinda?In folclorul romanesc, cotofana este un simbol feminin prin excelenta? Lumea satului conoteaza insa nu atat varsta pasarii, cat comportamentul: femeie galagioasa, guraliva, turbulenta.In China si Coreea, cotofana este vazuta ca un simbol al norocului si bunastarii? In Marea Britanie, cotofana simbolizeaza ghinionul, insa doua cotofene semnifica bucurie.La ora actuala, familia Corvidelor, din care fac parte si cotofenele, numara peste 120 de specii raspandite in intreaga lume cu exceptia Antarcticii?Toate corvidele se imperecheaza de-a lungul vietii cu un singur partener? Fidelitatea ciorilor si a corbilor este atat de mare, incat nu isi cauta alt patener decat daca actualul a fost capturat sau ucis. In linkul de mai jos regasiti echipamente speciale pentru indepartarea corvidelor:www.sperietori.ro

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară