Afișez toate cele 18 rezultate

Cormoranul mic

Phalacrocorax pygmeus

Cormoranul mic este o specie acvatica, intalnita cel mai des in Romania in zona Deltei Dunarii si pe cursul inferior al Dunarii, unde prefera zonele de revarsare. O prezenta semnificativa a speciei este intalnita si de-a lungul bazinului Prutului.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Desi este considerata o specie migratoare, multe exemplare raman la noi in tara chiar si pe durata iernii. Atunci cand apa ingheata, cormoranii mici pot fi intalniti in zona porturilor unde raman ochiuri de apa neinghetate.

Caracteristici

Specie acvatica.Penajul prezinta irizatie maronie spre purpuriu.In perioada de imperechere, adultii au gatul si capul de culoare brun-inchis, iar corpul prezinta un luciu verde-metalic, cu mici pete albe. Restul sezonului, petele albe dispar, iar pieptul devine rosu inchis-brun.Proportional cu dimensiunile corpului, ciocul si capul sunt mici, iar coada este lunga.Cormoranul mic naparleste complet toamna, inainte de finalul lunii Noiembrie.Ochii sunt rotunzi, de culoare maro inchis.Lungime: aproximativ 45-55 cm.Anvergura aripilor: aproximativ 80-90 cm.Alimentatie: pesti de mici dimensiuni ( lin, caras, stiuca) dar si mormoloci, precum si alte nevertebrate acvatice.

Comportament

Din punct de vedere piscicol, cormoranul mic este o pasare daunatoare. Cormoranii nu sunt agreati de catre pescari din cauza consumului mare de pesti sau pentru ca, in anumite cazuri, rup plasele de pescuit. Aici gasiti echipamente profesionale impotriva cormoranilor.

Stiati ca

Cormoranul mic este initiatorul coloniilor mixte? Aceasta specie cuibareste impreuna cu cormoranul mare si starcul.Cormoranul mic se scufunda pana la cativa metri adancime si o perioada de pana la 1 minut, in vederea capturarii hranei?Pentru că penajul lor nu este impermeabil, cormoranii mici sunt nevoi√Ö¬£i ca, după fiecare scufundare, să stea cu aripile întinse pentru a-√Ö≈∏i usca penele? Cormoranii nu prezintă glande uropigiene (glande care se găsesc la majoritatea păsărilor acvatice în zona cozii si au rolul de a secreta o substanță uleioasă care are rolul de a împiedica îmbibarea penelor cu apă).In Iran, carnea de cormoran mic se consuma si este comercializata in acest scop?

MULTIMEDIA

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară