Afișez toate cele 18 rezultate

Chira de balta

Sterna Hirundo

Chira de balta este o specie prezenta pe cea mai mare parte a continentului european. Specie caracteristica zonelor umede costiere, precum si lacurilor interioare cu apa dulce. Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Pe teritoriul tarii noastre, cea mai mare populatie de chire se intalneste in zona Baraganului si Dobrogei. Uneori, poate fi vazuta si pe tarmul marii, unde vaneaza in apele mici de langa mal.

Caracteristici

    - Lungime: 31-37 cm.- Greutate: 110-145 grame.- Anvergura aripilor: 75-80 cm.- Forma aerodinamica, cu aripi lungi, inguste si ascutite.- Penajul difera de la un sezon la altul si in functie de varsta pasarii. Adultii au infatisarea similara. Penajul este gri, iar ciocul rosu aprins, curat, cu varful negru. Partea superioara a capului este neagra.- Puii au ciocul negru si, in timpul procesului de transformare in juvenili, ciocul devine portocaliu. Juvenilii au fruntea alba.- Picioarele sunt rosii.- Specie monogama, teritoriala, ce ierneaza in Africa.- Masculul alege teritoriul pentru cuibarit dar, daca femela din anul precedent intarzie mai mult de 5 zile, incepe sa caute o alta femela.- Chira de balta cuibareste colonial, in colonii proprii sau mixte.- Strigatul este unul sonor, strident, dar extrem de placut.- Alimentatie: zoofaga/vietuitoare acvatice: pestisori (5-15 cm lungime), insecte, moluste, raci mici.

Comportament

Din cauza hranei compusa preponderent din peste, chira de balta reprezinta un real pericol pentru baltile si lacurile de unde isi procura hrana zilnica.

Stiati ca

    - Dupa ce repereaza prada, chira de balta plonjeaza de la 1-6 metri, pana la o adancime de aproximativ 50 cm?- Chira de balta se hraneste la o distanta de 5-10 km de colonie?- Chirele folosesc aceeasi zona pentru cuibarit? O pereche de chire s-a intors la acelasi loc de cuibarit timp de 17 ani.

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară
-12%
Prețul inițial a fost: 250 lei.Prețul curent este: 220 lei. Compară
-8%
Prețul inițial a fost: 1.950 lei.Prețul curent este: 1.790 lei. Compară