Afișez singurul rezultat

Puricele

Puricele este numele comun dat pentru oricare dintre insectele mici, fara aripi, din ordinul Siphonaptera.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Puricii sunt insecte extrem de agile, dar lipsite de aripi. Alaturi de paduchi, plosnite si capuse, puricii fac parte din categoria „vampirilor” lumii vii. In prezent, in intreaga lume exista aproximativ 2000 de specii de purici.

Caracteristici

    Insecta parazita de talie mica.Puricele are membrele lungi, iar cele posterioare sunt adaptate pentru sarit.Lungime cuprinsa intre 1.5 si 3.3 mm.Femela puricelui depune cam 700 – 800 de oua, in serii de cateva duzini. Ouale sunt depuse direct pe gazde, adica pe caini, pisici, soareci, sobolani, pasari domestice, chiar si oameni, ceea ce inseamna ca urmatoarele generatii se nasc direct langa sursa de hrana.Corpul este greu, lucios si acoperit cu multe fire scurte de par si tepi, indreptate inapoi, care, de asemenea, il ajuta sa se deplaseze pe corpul gazda.Corpul puricelui este capabil sa reziste la o presiune mare, caracteristica care reprezinta o adaptare pentru a supravietui incercarilor de a fi eliminat prin zgarieturi sau zdrobire.Puricii depun oua albe, vizibile doar cu ajutorul unei lupe.Dieta puricilor adulti este compusa exclusiv din sange proaspat, pe cand larvele se hranesc cu fecalele puricilor maturi.

Comportament

Puricii sunt paraziti externi si produc mancarimi insuportabile din cauza substantelor toxice pe care le elibereaza in fluxul sanguin al victimei. Puricii pot provoca alergii cumplite persoanelor sensibile la saliva lor, precum si dermatite, iritatii secundare sau, in cazuri mai grave, chiar anemii, infestari cu viermi intestinali si alte afectiuni stomacale. Zonele corporale preferate de purici pentru a se hrani sunt, cel mai adesea, gleznele si picioarele.

Stiati ca

    Un purice poate sa sara, pe verticala, pana la 18 cm, iar pe orizontala pana la 33 cm? Astfel, puricele este unul dintre cei mai buni saritori din lumea animala (in raport cu dimensiunea corporala) si ocupa locul doi dupa broasca-saritoare.Femela de purice are nevoie de o crapatura de doar 4 mm pentru a-si depune ouale?

MULTIMEDIA

Produse recomandate