Soarecele de casa
Mus Musculus
Soarecele de casa este un mamifer rozator mic, cu botul ascutit, raspandit pe toate continentele si se poate intalni si la altitudini de peste 2500 de metri, acolo unde exista asezari umane.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Ai nevoie de ajutor?
Vrei sa stii care este cel mai potrivit produs pentru problema ta?
Vrei să afli mai multe informatii despre produsele noastre?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne
Detalii
Specia Mus Musculus este raspandita in toata Romania, de la campie pana in golurile montane.
Caracteristici
Lungime: 7 – 11 cm (lungime cumulata cap si corp).Lungimea cozii: 7 – 10 cm.Greutate: 20 – 25 grame.Partea superioara a corpului este de culoare gri, gri-maroniu, iar abdomenul este maro deschis sau albicios.Coada este acoperita cu solzi in forma de inele si doar pe alocuri acoperita de par.La nastere, pui nu au blana, nu vad si au o culoare rozalie.Botul este scurt, ochii verzi, iar membrele posterioare sunt mai scurte decat cele anterioare.Soarecele de casa este un bun alergator si catarator.In conditii optime (cel mai adesea in jurul asezarilor si locuintelor umane), soarecii de casa se inmultesc pe tot parcursul anului, ceea ce inseamna ca o femela fata de 4 – 6 ori pe an.Alimentatie omnivora (prefera, insa, alimentele granulate si faramitate, precum si semintele de cereale si plante industriale).Soarecele de casa traieste in perechi si isi apara agresiv teritoriul.Soarecii de casa sunt activi seara si noaptea si manifesta un comportament teritorial pronuntat.
Comportament
Soarecele de casa se intalneste atat in interiorul si in preajma cladirilor de toate tipurile, cat si in natura. Populatiile care traiesc pe campuri se retrag pe timpul iernii in cladiri, hambare, poduri sau guri de aerisire si incalzire, motiv pentru care sunt adevarati daunatori atat pentru provizii, cat si pentru igiena.Soarecii provoaca daune importante in depozite, in supermarket-uri, dar si in hoteluri sau restaurante. Pe langa faptul ca acestia consuma orice tip de alimente, le si contamineaza si imprima alimentelor un puternic miros de urina. Soarecii sunt purtatori de paraziti si numerosi agenti patogeni si pot transmite foarte usor Salmonella, virusi si paraziti, acarieni si purici. Indivizii care migreaza vara in camp produc pagube considerabile culturilor in perioada de recoltare.
Stiati ca
Soarecele de casa mananca de 20 de ori pe zi si consuma zilnic alimente pana la 10% din greutatea corporala?Daca consuma alimente umede sau seminte care contin cel putin 12% proteine, poate sa traiasca fara apa?Speranta de viata a soarecelui de camp este de 2 – 3 ani?Produse recomandate impotriva soarecilor AICI
MULTIMEDIA