Afișez toate cele 10 rezultate

Caprioara

Capreolus capreolus

Cu o arie de raspandire extinsa, aceasta specie este prezenta in zonele temperate ale Europei si Asiei. Datorita adaptabilitatii crescute, caprioara Capreolus capreolus este intalnita intr-o multime de habitate.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Totusi, prefera zonele impadurite, cu multa vegetatie, iar in Romania va fi vazuta de la ses pana in padurile subcarpatice. Frumusetea si gingasia emanata o transforma intr-o adevarata podoaba a faunei din Romania.

Caracteristici

    Caprioara Capreolus capreolus este cea mai mica specie de capre salbatice originare din Europa.Specie solitara, caprioarele se organizeaza in turme alcatuite din 20 pana la 40 de membri numai iarna.Lungime: 100-130 cm.Inaltimea la greaban: 63-67 cm.Greutate: de la 18 kg, pentru femele, pana la 30 kg, pentru masculi.Corpul si gatul sunt usor alungite, iar ochii mari si vioi. Capul este mic, mai mult lung decat lat. Urechile, mari si ovale, sunt conturate cu par negru, iar interiorul este captusit cu par moale, de culoare alba.Piciorele sunt subtiri si inalte si terminate cu copite mici, alungite si ascutite, cu degete laterale bine dezvoltate.Masculii prezinta coarne drepte, usor ramificate, dar care cad in lunile Octombrie-Noiembrie si cresc din nou primavara, pana vara.Coarnele au o lungime medie de 30 cm si prezinta, in general, pana la 6 varfuri la capriorii adulti.Culoarea variaza in functie de anotimp si de varsta. Vara, blana este scurta si rara si are culoarea maro sau castaniu aprins, in zona capului este amestecata cu cenusiu, picioarele sunt galbui, iar oglinda este galbui-albicioasa. Iarna, blana este maro-cenusie, cu oglinda alba. Iarna, mai lunga si deasa.Coada este foarte scurta, masoara doar cativa centimetri lungime.Hrana: animal ierbivor, rumegator, care se hraneste cu: muguri, ramuri tinere, ghinde, jir, rugi de mure, scoarta de copaci, frunzele diferitilor arbori si arbusti, lucerna. Daca pe timpul sezonului cald, caprioarele prefera vegetale bogate in apa, toamna se orienteaza catre alimentele concentrate (seminte, fructe).

Comportament

Hrana ierbivora si resursele limitate de hrana din habitatul sau natural, pot transforma caprioara intr-un daunator pentru terenurile agricole sau pentru livezile cu pomi fructiferi, unde se delecteaza cu recoltele de seminte sau cu frunzele, fructele sau chiar scoarta copacilor.

Stiati ca

    Caprioara poate trai pana la 15 ani? Apogeul este la varsta de 7-8 ani, dupa care intra in regres.Caprioarele se hranesc dimineata sau seara tarziu, iar in cursul zilei se odihnesc?

MULTIMEDIA

Produse recomandate

-5%
Prețul inițial a fost: 1.250 lei.Prețul curent este: 1.190 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 1.750 lei.Prețul curent este: 1.600 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.590 lei.Prețul curent este: 2.300 lei. Compară
Reduceri!
De la: Prețul inițial a fost: 2.240 lei.Prețul curent este: 2.090 lei. Compară