Echipamente pentru indepartarea daunatoarelor

20.09.2017

In timp ce unele pasari sunt frumoase si merita sa fie admirate, altele sunt daunatoare si pot produse pagube majore.  

28.07.2017

Porcul mistret este un mamifer salbatic omnivor, noctun, care, in Romania, se intalneste de la padurile din Delta si Lunca Dunarii, pana in desisurile Carpatilor. Este un animal extrem de adaptabil la habitatul care ii ofera resursele zilnice de hrana.

11.03.2016
Pescuitul cu cormorani reprezinta o practica straveche, prin care oamenii au invatat sa transforme unele din cele mai incapatanate pasari in parteneri de pescuit. 
23.10.2015

Exista doua motive principale pentru care rozatoarele sunt considerate mamifere daunatoare: prejudiciile materiale severe (din cauza tendintei de a roade aproape orice), dar si numeroasele boli pe care le transmit. 

11.09.2015
Pasarile, indiferent de specie, devin cu adevarat problematice atunci cand gasesc o cale de acces intr-o cladire. Fie ca sunt in cautare de hrana, de adapost sau pentru a-si face cuibul, pasarile deranjeaza, in primul rand, vizual, dar creeaza si probleme de sanatate in zona afectata.
01.07.2015

Ciorile reprezintă o problemă importanta, atât pentru oraşe, unde deranjează prin mizeria pe care o fac, mirosul pe care il imprastie si multitudinea de boli transmise, dar mai ales prin zgomotele care perturbă liniştea locuitorilor, cât şi pentru agricultură, unde produc pagube însemnate.

11.06.2015

Desi sunt pasari cunoscute si „vechi” pe pamant ca si alte specii, in ultimii ani graurii s-au inmultit considerabil si produc pagube devastatoare pentru agricultura. 

27.05.2015

Prigoria (Merops apiaster) este considerata, dintre toate speciile de pasari, cel mai mare dusman al albinelor si, implicit, al apicultorilor.

07.05.2015

Ani si ani de cercetari si generatii de specialisti in cele mai diverse domenii au dus la descoperirea a nenumarate lucruri interesante despre pasarea care poate fi numita, fara exagerare se pare, „Maestra supravietuirii in lumea pasarilor”. 

31.03.2015

Desi in zilele noastre omul este specia dominanta pe aceasta planeta, exista inca diferite vietuitoare a caror capacitate de a face mii de victime nu trebuie deloc subestimata.

17.03.2015

Marea familie a ciocanitorilor este una veche si intalnita pe intreaga suprafata a planetei, mai putin in Australia, Noua Guinee si Noua Zeelanda, Antarctica si Madagascar. Cele aproximativ 200 de specii de ciocanitori se intalnesc in zonele impadurite, insa unele specii s-au adaptat vietii in zonele fara arbori, precum stancarii sau chiar deserturi.