Sturzul cantator

Turdus philomelos

Pe langa faptul ca este o pasare intalnita in toata tara, sturzul cantator impresioneaza prin cantecele sale deosebite, care se aud cel mai adesea primavara devreme, in timpul perioadei de imperechere. 

Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Detalii

In Romania, sturzul cantator soseste la inceputul lunii Martie si pleaca toamna tarziu. 

Caracteristici

- Lungime: aproximativ 23 cm.

- Anvergura aripilor: 33-36 cm.

- Greutate: 70-90 grame.

- Penaj: spatele si aripile sunt brune, cu tonuri mai inchise pe aripi. Burta, pieptul si gusa sunt alb-galbui cu pete brun inchis, sub forma de sageti.

- Adultii au picioarele maroni sau galben-maronii, pe cand picioarele puilor sunt roz deschis.

- Cantecul acestei specii este unul muzical, puternic, cu note melodioase, dar si ascutite.

- Alimentatie: melci, larve si insecte. Rar, se hraneste diferite seminte si fructe.

Comportament

Stiati ca

- Sturzul cantator are un mod istet prin care reuseste sa consume melcii? Dupa ce gaseste un melc, pasarea il duce pe o suport rigid (piatra, ciment), de care il loveste in mod repetat, pana cand cochilia se sparge.

- Sturzul canta doar la amurg, cand este ceata sau cand ploua?

Produse recomandate

Sunetul specific