Afișez toate cele 6 rezultate

Vidra

Lutra lutra

Vidra este un mamifer acvativ, cel mai adesea intalnit in Delta Dunarii si in apele montane bogate in pastrav.Citeste mai jos si afla mai multe informatii.
Citeste mai jos si afla mai multe informatii.

Ai nevoie de ajutor?

Avem experienta. Suntem gata sa te ajutam.
Contacteaza-ne

Detalii

Vidra are corpul perfect adaptat mediul acvatic in care traieste.

Caracteristici

    Trupul este lung, cu forma aerodinamica.Coada lunga este groasa la baza si se subtiaza spre varf si este utilizata atat la inaintat, cat si la carmit.Blana este deasa cu peri mari si aspri, sub care se afla puful moale, des si scurt care ii asigura impermeabilitatea, dar si flotabilitatea.Culoare castanie pe spate si mai deschisa pe burta.Degetele au gheare unite printr-o membrana.Membrele, scurte in raport cu corpul, sunt perfect adaptate la functiile pe care le indeplinesc: membrele anterioare servesc la sapat si inot, cele posterioare doar la inot.Pe uscat, vidra se misca greoi, prin salturi.In egala masura, mirosul, vazul si auzul sunt foarte bine dezvoltate.Ochii sunt mici si vioi, dintii foarte ascutiti, urechile mici.Urechile mici sunt adaptate vietii acvatice si sunt prevazute cu doua pliuri care le acopera atunci cand vidra intra in apa.Vidra este un animal de amurg si de noapte. In rare cazuri poate fi vazuta si ziua.Lungime: aproximativ 1 m (cu tot cu coada).Inaltime: aproximativ 30 cm.Greutate: pana la 10 kg.Alimentatie: vidra se hraneste preponderent cu peste (pastrav,lipan, crap) si uneori cu raci, broaste sau alte mamifere acvatice mici. In anumire cazuri, vidra poate ramane sub apa pana la 7 minute.

Comportament

Din cauza hranei compusa preponderent din peste, vidra reprezinta un adevarat pericol pentru balti si iazuri. Vidra se deplaseaza cu usurinta dintr-un bazin acvatic in altul, exclusiv pentru cautarea hranei.

Stiati ca

    Vidra nu isi construieste o galerie, ci ocupa galeriile vulpilor sau viezurilor? De multe ori, vidra se multumeste cu adanciturile naturale de sub tarmuri sau cu radacinile arborilor de pe maluri, pe care le adanceste si le amenajeaza dupa nevoile sale. Galeria unei vidre are o intrare acvativa si una terestra.Vidra trăieste solitar? După nastere, doar femela rămâne peste jumătate de an cu puii ei.

MULTIMEDIA

Produse recomandate

Reduceri!
Reduceri!
Reduceri!